Leda sig själv

Bli bättre på att leda den viktigaste personen i ditt liv - dig själv

Kursledare: Markus Amanto   Senast uppdaterad: Januari 2018    Svenska

Den här kursen hjälper dig att

 Hitta en djupare mening i tillvaron, en starkare känsla av livsglädje

 Använda din tid effektivare, få mer gjort med mindre ansträngning och hitta mer tid till det som verkligen är viktigt

 Skapa en bättre balans i tillvaron som gav dig en djupare tillfredsställelse

Beskrivning

Hur skulle det vara om du hittade en bättre balans i livet och att du slapp ha dåligt samvete för den där delen av ditt liv som du inte ger tillräcklig uppmärksamhet. Små saker gjorda regelbundet skapar stora förändringar.

Det är därför som vi skapade kursen Leda sig själv. Den är baserad på mer än 100 års samlad erfarenhet som chef, coacher och utbildare. Vi skapade den så att du kan ha ett liv istället för att livet har dig.

En av mina lärare, Jim Rohn, sa: “Om du inte skapar ditt eget liv så är risken stor att du halkar in i någon annans plan. Och gissa vad de har planerat för dig? Inte mycket.”

Vad kursen innehåller

Framgång är hur mycket gott du mår och hur mycket gott du gör. För att du ska bli dirigenten i din egen inre orkester kommer vi att täcka in ämnen såsom självkänsla och självförtroende, tidsplanering, stresshantering och balans i livet.

Vi har också en del som vi kallar inre ledarskap som handlar om livsenergi, mening, känslor och mycket mer.

Kursen består av texter, både korta sammanfattningar och längre fördjupningar, ofta med förklarande illustrationer och modeller, filmer och ljudfiler. I varje modul finns också tre praktiska "börja redan idag" punkter som hjälper dig att direkt tillämpa dina nya kunskaper.

Självstudier i 5 veckor eller i din egen takt

Varje modul avslutas också med ett kortare prov där du kan testa dig själv och bli påmind om några av nyckelpunkerna i varje modul. 

Kursen är upplagd som självstudier med en modul per vecka, totalt 5 moduler. Du kan starta när du vill och studerar sedan under 5 veckor framåt. Om du vill studera i din egen takt, snabbare eller långsammare, kan du också välja att göra det.

När du är godkänd och klar med kursen får du ett diplom som intygar ditt deltagande och kursens innehåll.

Vem kursen riktar sig till

Om du vill bli bättre på att leda dig själv, men inte vill ta dig tiden att åka i väg på en eller flera veckokurser, då är den här kursen för dig. Vi skapade den för att du ska hitta mer mening, tillfredsställelse och glädje.

Kursplan

Lär dig om de sju byggstenar som utgör det inre ledarskapet.

Sammanfattning

Fördjupning

Börja redan idag

Video: Inre ledarskap - del 1 (06:22) Förhandsvisning

Video: Inre ledarskap - del 2 (05:23)

Ljudfil - Sammanfattning (05:07)

Ljudfil - Fördjupning (22:24)

Vidare information

Föreläsning om att leda dig själv med mening och närvaro (33:41)

Prov

Lär dig arbeta med att förbättra självkänslan hos dig och dina kollegor.

Sammanfattning

Fördjupning

Börja redan idag

Video (06:20)

Ljudfil - Sammanfattning (02:31)

Ljudfil - Fördjupning (10:11)

Vidare information

Prov

Metoder för effektivare tidsplanering och hur du undviker tidstjuvar.

Sammanfattning

Fördjupning

Börja redan idag

Video (09:21)

Ljudfil - Sammanfattning (04:16)

Ljudfil - Fördjupning (13:24)

Vidare information

Prov

Olika aspekter av stress och hur du kan hantera stress i arbetslivet.

Sammanfattning

Fördjupning

Börja redan idag

Video (03:56)

Ljudfil - Sammanfattning (02:54)

Ljudfil - Fördjupning (08:42)

Vidare information

Prov

Modeller och verktyg för eftertanke och reflektion för att skapa en balans i livet.

Sammanfattning

Fördjupning

Börja redan idag

Video (08:16)

Ljudfil - Sammanfattning (03:07)

Ljudfil - Fördjupning (15:45)

Vidare information

Föreläsning om hur du får ihop livspusslet (43:07)

Prov

Om kursledaren

markus amantoMarkus Amanto

Författare. Föreläsare. Utbildare.

Markus har arbetat med att utveckla ledare, team och organisationer i Asien, Europa och USA i över tjugo års tid. Han är en uppskattad författare, talare och utbildare. Han böcker inkluderar “Ledarskapsskolan - Vem är det som kör egentligen?” och  ”Grunderna i Gruppdynamik” (e-bok).

Han startade sin egen konsultverksamet 1998 och har arbetat som certifierad handledare för UGL-kurser i flera års tid. Han är även certifierad i användningen av SDI® (Strength Deployment Inventory), Standard och Premier Edition. Han är även utbildad inom emotionell debriefing, psykosyntes och har även deltagit i Anthony Robbins Mastery University.

Till Markus kunder hör bland annat Stockholms Universitet, Kongsberg Automotive, KPMG, Pitney Bowes, Tetra Pak, AstraZeneca, Nasdaq, Näringslivets Internationella Råd och Svenska Kyrkan.

Vad studenterna säger

Det har hjälpt mig som ledare i min personalgrupp. Lärde mig även nya saker om mig själv. Jag sitter i en stor konflikt idag mellan mina medarbetare. Så jag har stor nytta av det jag har läst hos er. Hade inte kunnat ta det som jag gör om jag inte hade läst kurserna hos er.

— Veronica Beauregard Camp

En bra utbildning med många möjligheter att få till sig kunskap. Ni använder er av ett lättförståeligt språk och Markus utstrålar ett lugn med en vilja att lära ut.

— Hanna Hattina

Det är en fantastisk kurs som är både välstrukturerad, lätt att förstå samt mycket intressant och lärorik i sin helhet. Jag vill tacka er så hemskt mycket för en så innehållsrik kurs. Kursen har och fortsätter att ge mig en bättre och kontinuerlig förståelse över mig själv, mina tillgångar och även ett nytt sätt att se på andra i min omgivning. Under tiden i kursen hamnade jag på ett citat om att "Världen där ute kommer inte att förändras förrän din inre värld förändras" Att sluta skylla på andra i alla sammanhang och att lära mig av händelser i min omgivning är några resultat jag har fått ut av kursen.

— Rutabagaya Nkurikiye

Kursavgift

1700 kronor exklusive moms

Anmäl dig nu